Bidra till vår insamling till förmån för Barncancerfonden!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Sköldpaddan

Vattenvana och simteknik

 

Krav: För att börja i Sköldpaddan ska barnet vara 4år samt ha tagit Baddaren blå, grön eller att ha vattenvana dvs. våga hoppa & doppa sig samt kunna göra en pil på mage och rygg

 

Mål: Vi tränar på vattenvanan och övar på att flyta utan flythjälpmedel, hitta balansen i vattnet. Barnet ska vända sig från ryggläge till magläge, att kunna byta läge samt att hålla balansen på kroppen är en viktig färdighet i vattnet. Om barnet ramlar i vattnet är det sällan de kommer med fötterna först. Därför är det viktigt att de kan vända från rygg till magläge utan att röra botten. När de kan detta har de tagit simmärket Sköldpaddan. Då är det dags att börja simma. Ryggsim kräver inte samma motoriska mognad som bröstsim. Det är en av anledningarna till att vi börjar med detta simsätt. I ryggläge har man fria andningsvägar och man kan vila när man behöver. Nu tränar de på att klara simma 5 m ryggsim. För att det ska räknas som ryggsim måste man simma sammansatt, dvs både armtag och benspark.

Vissa barn behöver flera terminer för att nå målen i Sköldpaddan. 

 

Simmärken: I Sköldpaddan är målet att ta simmärken Sköldpaddan och Bläckfisken.

 

Bassäng: Undervisningsbassängen

 

Pris: 1195kr i träningsavgift, tillkommer gör medlemsavgift på 400kr/ kalender år

Nytt sedan vårterminen 2021 är att allt ingår i träningsavgiften, inget entrékort behöver köpas separat i badets kassa. Närmare terminsstart skickas en QR-kod ut som används för att komma in till badet.

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!
Våra samarbetspartners!