SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simskola

Välkommen till vår simskoleverksamhet!

Sedan 2010 använder vi oss av Svenska Simförbundets Simlinjen som är ett utbildningsmaterial som sträcker sig från simskola, till tävlingsverksamhet ända till simning hela livet. Vi erbjuder babysim från 7 månader upp till 2år, minisim för barn mellan 2-3,5år vid namn sjöstjärnan samt sim- & teknikskola för barn som är 3,5år och uppåt med åtta olika nivåer beorende på barnets förkunskaper.

 

Information om alla grupper finns att läsa här på hemsidan!

 

Våra första två nivåer i simskola tränar främst vattenvana för att sedan börja lära sig de olika simsätten. Vi lär ut ryggsim och crawl först och sedan bröstsim följt av fjärilsim. Att vi lär ut bröstsim senare är för att det är svårt, det gäller att koordinera arm och bentag och även få till andningen.

Barn lär sig olika snabbt och ibland krävs det flera terminen för att klara en specifik nivå i simskolan. 

 

Alla grupper i simskolan är 40minuter långa medan babysim och minisim har 30 minuters lektionstid. I denna tid ingår utöver vattentid även upprop, uppvärmning och en samling i slutet av lektionen.

 

Lektionerna leds av våra fantastiska ledare där de flesta är eller har varit medlem i föreningen tidigare med lång erfarenhet av simning som idrottsutövare. Vi prioriterar även utbildning för alla våra ledare för att kunna erbjuda bästa möjliga simskola för alla er. HÄR kan ni läsa mer om de utbildningar som finns och som våra ledare får möjlighet att gå. En gång per år genomförs även HLR-utbildning.

 

Vill du läsa mer om Svenska Simförbundets simskola? Klicka HÄR.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 04/04 10:00 
Hem, 03/02 13:00 
Hem, 15/01 14:48 
Hem, 24/10 18:30 
 
Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!
Våra samarbetspartners!